Huisregels

Entree tijden 

Zaterdag 23 juli 2022 vindt het Reggae Rotterdam plaats in het Kralingse Bos. Het festival neemt van 13:00 tot 23:00 plaats. Het is na 21:30 uur niet meer mogelijk om het festivalterrein te betreden. Er vindt ook geen restitutie plaats voor het aangeschafte ticket, dus wees op tijd!

 

Leeftijd: 

Reggae Rotterdam festival is toegankelijk voor alle leeftijden. Kinderen tot en met 12 jaar bezoeken het festival gratis. Een identiteitsbewijs kan te allen tijde gevraagd worden, vergeet deze niet mee te nemen. Bij het weigeren van het tonen van een identiteitsbewijs aan de beveiligingsmedewerkers kan de toegang geweigerd worden. Bezoekers jonger dan 18 jaar krijgen een afwijkend polsbandje, waarmee het niet mogelijk is om alcohol te bestellen. Alle jongeren onder de 18 jaar moeten door een volwassene begeleid worden naar het festival. Let op: is dit niet het geval dan zal de toegang worden geweigerd. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten in bezit zijn van een geldig ticket voor Reggae Rotterdam.
.

 

Tickets: 

Koop je tickets via de website (reggaefestival.nl/tickets). Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige entreekaart/ticket die gekocht is via de website, via officiële partners of de officiële Reggae Rotterdam hardcopy ticket verkooppunten.
De hardcopy verkooppunten zijn Funkie House op de Korte Hoogstraat 15A of op de West Kruiskade 33B bij Kapsalon Elaine te Rotterdam. Pas op voor illegale verkoop van de tickets. Wij staan niet garant voor tickets die verkocht zijn door derden.

 

Covid-19: 

  • Op dit moment is er geen coronatoegangsbewijs meer nodig.
  • Geen vaste zitplaats meer nodig
  • 1,5 met afstand niet meer verplicht
  • Een. Een mondkapje niet meer verplicht

 

Mochten de bovenstaande maatregelen door het RIVM worden aangepast, zal dit vroegtijdig worden gecommuniceerd en worden opgenomen in de huisregels.

 

Lockers: 

Er zijn voldoende kluisjes te huur op het festivalterrein, ieder kluisje heeft ruimte voor ongeveer drie jassen. Na het betalen van kluishuur en borg voor de kluissleutel is het kluisje gedurende het gehele evenement voor jou vrij toegankelijk.

 

Kiss & Ride: 

Voor de Kiss & Ride en taxistandplaats hebben wij gezocht naar een rustige weg om in en uit te kunnen stappen. Dit vindt plaats op de Karmelweg. Borden verwijzen hiernaar om te voorkomen dat men op de Kralingse Plaslaan stopt.

 

Auto: 

Wij raden festivalbezoekers aan om met het openbaar vervoer te reizen. Er is niet voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. De bezoekers die toch met de auto komen, worden doorverwezen naar P+R Kralingsezoom. De route naar het terrein is aangegeven met vervangborden, deze zijn langs de weg opgezet. Let op: dit is een betaalde parkeergelegenheid tenzij je verder reist met ov.

Parkeergarage Kralingse Zoom ligt bij metrostation Kralingse Zoom.
P+R Kralingse Zoom ligt aan rijksweg A16, afslag 26 en heeft een eigen toegangsweg (doelgroepenstrook).
aantal parkeerplaatsen: 1700
doorrijhoogte: 2.10 meter
4 parkeerplaatsen voor elektrische auto’s opladen. Volg bij binnenkomst daarvoor de borden met het logo. U betaalt via uw eigen laadpas (abonnement)
Gratis parkeren
Parkeren op P+R Kralingse Zoom is gratis als u verder reist met het openbaar vervoer. Als u niet verder reist met het openbaar vervoer betaalt u het reguliere parkeertarief van € 0,50 per 17 minuten. Het maximum dagtarief is € 18,00.

U kunt alleen gratis parkeren onder de volgende voorwaarden:

Parkeren is gratis als u verder heeft gereisd met een OV chipkaart.
U reist met het openbaar vervoer van en naar het terrein en maakt gebruik van een OV chipkaart of een papieren RET dagkaart. Andere papieren (zelf geprinte) kaartjes zijn niet geldig. Ook acties van winkelketens zoals Kruidvat en Albert Heijn kunt u niet gebruiken.
U parkeert niet langer dan 72 uur. Na 72 uur geldt het normale tarief van € 0,50 per 17 minuten. Het dagtarief is € 18,00.
Nadat u bent uitgecheckt met uw OV chipkaart, heeft u tot maximaal 1 uur de tijd om uw parkeerticket mét uw OV chipkaart aan te bieden bij de betaalautomaat. U hoeft dan geen parkeerkosten te betalen.
Vervolgens heeft u 15 minuten de tijd om met uw parkeerticket de parkeergarage te verlaten.
Let op: als u een enkele reis maakt met het openbaar vervoer dan betaalt u het normale parkeertarief.
Openbaar vervoer
Met de metro bent u in ongeveer 8 minuten in het centrum van Rotterdam. Het centrum van Den Haag is in ongeveer 48 minuten te bereiken. Plan uw reis optimaal via de website van de RET of 9292OV.

Alle P+R terreinen
De gemeente Rotterdam heeft meer P+R terreinen. https://kaartlaag.rotterdam.nl/parkeren#51.7548/3.9331/52.0800/4.6363/brt/2966//

 

Eten & Drinken: 

Het meenemen van eigen drank en/of eten is absoluut niet toegestaan. Graag verzoeken wij alle bezoekers om dit ook niet mee te nemen naar het terrein om zo te voorkomen dat iedereen in een lange rij komt te staan.

 

Alcohol:

Het is voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Overtreding hiervan kan tot verwijdering van het terrein leiden en een geldboete van de politie.

 

Op verzoek van het festival personeel, security of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Bezoekers jonger dan 18 jaar ontvangen een afwijkend polsbandje waarmee het niet mogelijk is om alcohol te bestellen.

 

Wat is niet toegestaan op het festivalterrein?

Drank (ook geen uitzondering op plastic water flesjes), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deodorant en parfum), navulling voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, selfiesticks, go-pro’s of professionele foto/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken).

 

Toegankelijkheid 

Het Reggae Rotterdam festival is toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Reggae Rotterdam voor jou mogelijk te maken? Je kunt een aanvraag indienen voor diverse ondersteunende faciliteiten. Stuur vóór 8 juli een e-mail met jouw (aan)vraag, naam en contactgegevens naar info@reggaefestival.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

Toegangsbewijs: 

Neem jouw geprinte tickets mee naar het festival. Tickets via mobiel zijn vaak moeilijk te scannen en zorgen voor een lange rij. Reggae Rotterdam festival hanteert het binnen = binnen beleid. Dit houdt in dat wanneer je als bezoekers eenmaal het terrein op bent het terrein niet af kan gaan.

 

Mocht je een toegangsbewijs hebben gekocht maar geen ticket hebben ontvangen, geen paniek. In dit geval willen we je verzoeken naar de website www.stager.nl, te gaan, in de menubalk tickets kwijt jouw e-mailadres in te vullen, waarop het ticket naar het juiste e-mailadres wordt gestuurd.

 

Of neem contact op met stager.co/nl/support-form-ticket-kopers Stager is de partij die over de kaartverkoop van Reggae Rotterdam gaat. Ze helpen je graag met al jouw ticket vragen en zorgen direct voor een oplossing.

 

Betalen: 

Op het festivalterrein betaal je met tokens (consumptiemunten). De tokens koop je bij de diverse munten verkooppunten op het terrein. Op het terrein kan je de tokens kopen met contact geld, pin (maestro) of creditcard (Visa en of Mastercard).

 

Poncho’s 

Bij slecht weer (regen) delen wij gratis poncho’s uit. Kijk vooraf het festival naar het KNMI-weerbericht en zorg voor gepaste festival kleding. Het meenemen van een paraplu is niet toegestaan.

 

Lost & Found: 

Er is een Lost & Found balie bij de kluisjes aanwezig op het festivalterrein. Terugvorderingen na het evenement kunnen aangegeven worden per e-mail: info@reggaefestival.nl

 

Video en audio opnames: 

Professionele video- en audio opnames zijn niet toegestaan op het festivalterrein, mits met schriftelijke toestemming van de organisatie. Tijdens het evenement kunnen opnames gemaakt worden door de organisator en haar partners. Alle bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze videobeelden en foto-opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/ of te exploiteren.

 

EHBO 

Het festivalterrein is voorzien van twee EHBO-posten (first aid post). Spreek de beveiliging of het medisch team aan als eerste hulp noodzakelijk is. Voor een pleister, aspirines of om af te koelen kun je ook terecht bij de EHBO-post.

 

Oordoppen: 

Je hebt maar één paar oren, dus zorg er goed voor! Maak gebruik van oordopjes en zorg dat je voldoende afstand neemt van de boxen. Oordopjes zijn te koop bij alle bar-verkooppunten op het festivalterrein.

 

Rolstoelen: 

Het festivalterrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De beveiliging en het barpersoneel zijn beschikbaar voor mogelijke ondersteuning. Houd er rekening mee dat het terrein gras-zand bevat en dus een obstakel kan zijn voor mensen met een handicap.

 

Wapens: 

Het bezit van slag, steek- of vuurwapens, alsmede voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, is verboden! Bij constatering wordt u overgedragen aan de politie.

 

Drugs:

Het Reggae Rotterdam festival heeft een zero tolerance beleid, dit betekent dat (hard)drugs niet is toegestaan op het festival. Overtreding hiervan kan tot verwijdering van het terrein leiden en een geldboete van de politie. Ook lachgas is ten strengste verboden! Bij constatering van (openlijk) gebruik en/of handelen volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie.

 

Fouilleren:

Bij betreding van het terrein stemt men automatisch in met vrijwillige fouillering. Gaat u hier niet mee akkoord kan u de toegang worden geweigerd en vindt er ook geen restitutie plaats zoals in de algemene voorwaarden omschreven staat.

 

Gedrag: 

Ongewenste intimiteiten, racisme en discriminatie zijn niet geoorloofd en leiden tot verwijdering. Agressie en (ook mondeling) bedreiging naar personeel of beveiligingsdiensten, alsmede vernieling van goederen zijn verboden en leiden tot verwijdering.

 

Aanwijzingen: 

Aanwijzingen van het personeel of de beveiligingsdienst dienen te allen tijde te worden opgevolgd.

 

Samenscholing: 

Wij behouden ons het recht bij vermoedens van samenscholing waarbij hinder, gevaar en/of overlast aan derden wordt veroorzaakt, de samenstellers onmiddellijk de toegang te ontzeggen en/of te verwijderen van het evenemententerrein.

 

Diefstal: 

Bij diefstal zal ten alle tijden aangifte worden gedaan bij de politie.

 

Dieren:

Dieren worden niet toegelaten op het festivalterrein.

 

Fietsen:

Fietsen worden niet toegelaten op het festivalterrein. Hier is een fietsenstalling voor opgebouwd. De informatie hierover zal gaande het evenement nadert worden gedeeld aan alle kaartkopers per mail.

 

Let Op! 

Bij het niet instemmen met de bovenstaande huisregels wordt de toegang geweigerd, zonder het recht op een vergoeding van de kosten voor het toegangsbewijs en eventueel in rekening gebrachte servicekosten.